2021 – Anul care confirmă încă o dată  trendul ascendent în Ecommerce și noutățile din domeniu 

Fluctuațiile pieței Ecommerce au adus  cu sine mai multe povești de succes decât mulți s-ar fi așteptat  în ultimul trimestru al anului 2020, cu toate acestea, nevoile și interesele se modifică, iar noi trenduri în comerțul electronic se nasc imediat cu trecerea în 2021. Conform Google Trends, business-urile au fost nevoite să se adapteze noilor nevoi ale clienților, să creeze o legătură socială în continuă actualizare, dar și o deschidere la cererile și căutările sezoniere care tind să acapareze piața. 

2021 va cere business-urilor din Ecommerce să fie pregătiți de schimbări, să bifeze cu succes inovațiile în tehnologie și să încline balanța în favoarea informației, fiabilității și deschiderii către client, acțiuni care nu fac decât să pună accent pe calitatea serviciilor ecommerce, dar totodată înăsprește bătălia online a celor care vor să prindă cu orice preț valul adaptării la nou. 

Dacă în 2010, vânzările ecommerce atingeau primul trilion de dolari, estimările spun că acest volum va depăși în 2022 suma de 6,54 trilioane de dolari, ceea ce subliniază, din nou, importanța și direcția ascendentă a acestui sector. 

5 trenduri Ecommerce care dictează viitorul online

  1. Conturează vizibilitatea brand-ului tău pe toate dispozitivele: desktop, telefon, tabletă sau căutări vocale. Ținând cont de evoluția tehnologică din ultimii ani și de implicarea activă a utilizatorilor în această perioadă dificilă, toate tipurile de dispozitive pot fi o sursă inepuizabilă de creștere a vânzărilor și de dobândire de noi clienți.
  2. Inteligența artificială și realitatea augmentată vor ridica nivelul exigențelor în ceea ce privește cumpărăturile online, iar acest val poate aduce beneficii și exclusivități pe care le poți oferi clienților tăi, sporind astfel nivelul de credibilitate și autoritate al brandului tău. 
  3. Adoptă toate formele de plată disponibile, asta pentru a nu rata șansa de a adăuga în portofoliul tău clienți importanți care aleg o formă de plată mai puțin comună, cum ar fi plata în criptomonede, dar care are potențialul de a fi un factor decisiv al schimbării în anii ce vor urma. 
  4. Imaginea este cea care vinde, dar mai ales cea care rămâne tipărită pe retina consumatorului, de aceea încearcă să ieși din anonimat adoptând o tematică vizuală dinamică, promovează produsele prin imagini 3D, video-uri interesante sau chiar imagini furnizate de clienții tăi. 
  5. Green consumerism sau mai bine spus: adaptează-ți produsele la valul de consum sustenabil din 2021, clienții devin tot mai atraşi de afacerile care prezintă interes către latura de sustenabilitate a produselor și serviciilor pe care le oferă. În plus, adaptarea la acest demers ecologic reprezintă o acțiune pe termen lung, privită favorabil în toate contextele comerciale, fiind o abordare benefică atât pentru clienții tăi cât și pentru mediu.

Dacă toate aceste trenduri te copleșesc, poți să te bazezi oricând pe o echipă de luptători cu trendurile, maeștri în comerț electronic, care să îți ghideze afacerea în vremuri pline de dinamică și schimbare pe drumul către succes.